Ieškoti
  • Šokoladinė svajonė

Skaniausias obuolių pyragas

Vasarai baigiantis mano virtuvė kvepia obuoliais ir cinamonu. Pradedu gaminti obuolienę savo mažylėms, kurioms šiuo metu obuolienė yra pati nuostabiausia prie blynų ir įvairių košių. O Donatas visada laukia obuolių pyrago. Atradus esu patį nuostabiausią receptą, kur didžiausias pyragas sunyksta akimirksiu ir nebūtinas didelis svečių būrys, užtenka mūsų keturių, tiesa Barbora neitin vis dar mėgsta nei tortų, nei pyragų, tik paknaibo, bet va Luknytė turbūt už abi suvalgo :)



Obuolių pyragų galime rasti įvairių, bet mums skaniausias su trapios sviestinės tešlos pagrindu, daugybe obuolių ir cinamonu. Jeigu vis dar ieškote skaniausio obuolių recepto būtinai pabandykite šį, gal jis taps ir jūsų šeimos mėgstamiausiu!


Pyragui reikės:

1. 500 g obuolių, nuluptų ir supjaustytų skiltelėmis ir sumaišytų su cukraus ir cinamono mišiniu (pagal skonį siūlau dėti, man labai patinka jausti cinamoną, tai jo negailiu, sunaudoju apie 2-4 valgomuosius šaukštus mišinio)

2. 300 g miltų

3. 1 a. š. kepimo miltelių

4. 200 g sviesto, šalto, ką tik iš šaldytuvo

5. 160 g cukraus

6. žiupsnelis druskos

7. 1 kiaušinis


Gaminimo eiga:

Miltus sumaišom su kepimo milteliais, cukrumi ir druska. Įdedam sviestą ir išminkom rankomis, gausis trupiniai, tada mušam kiaušinį ir išminkom minkštą tešlą. Ją padalinam į dalis po 2/3 ir 1/3, dedam į šaldytuvą šiek tiek sušalti (apie 30-60 min., tuo momentu galima pasiruošti obuoliukus)

Didesnę šaltos tešlos dalį išklojam į kepimo formą, kurią reikėtų prieš tai patepti sviestu ir apibarstyti miltais (mano kepimo forma dažniausiai yra keramikinė 26 cm diametro). Tada sudedam obuolius ir iš kitos dalies tešlos padarom juosteles ir uždedam ant obuolių, taip pat galimą tešlą patarkuoti ar tiesiog rankomis paplėšyti mažus gabaliukus ir sudėti ant obuolių. Kepam 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min., turi gražiai aprusti.

O tada jau... RAGAUJAUM !! Puikiai tinka ledai prie šio šilto pyrago, bet ir vienas labai gardus. Geriausia suvalgyti šiltą ar tik šiek tiek atvėsusį. Bet žinoma bus skanus ir kitą dieną.



Nuotraukos darytos Dovaldė Butėnaitė Photography

Peržiūrų: 29Komentarų: 0

Naujausi įrašai

Rodyti viską