Ieškoti
  • Šokoladinė svajonė

Itališki džiuvesėliai (Biscotti)

Su šiais sausainukais/džiuvesėliais susipažinau dar 2014 metais. Nuo to laiko vis kepu ir vis neatsidžiaugiu kokie jie skanūs.


Labai noriu su jumis pasidalinti savo biskočių receptu, nes jie gali tapti puikia gardžia dovanėle jūsų artimiesiems ar kolegoms per šias Šv. Kalėdas! Galite pasidaryti gardžias dovanelės patys arba užsiskayti pas mane!



Sausainukams reikės:

1. 500 g miltų

2. 2 a. š. kepimo miltelių

3. 250 g cukraus

4. 4 kiaušinių

5. 300 g migdolų

6. 300 g džiovintų spanguolių


Ruošimas:

1. Pasiruošti riešutus ir uogas - nuplaunu ir leidžiu nuvarvėti vandeniui.

2. Sausus produktus - miltus, kepimo miltelius ir cukrų sumaišau dubenyje.

3. Kiaušinius išplaku atskirai ir supilu į miltų mišinį.

4. Viską gerai išmaišau, kai sunku maišyti, pradėdu minkyti rankomis. Turi nebelikti sausų produktų. Tada suberiu riešutus ir uogas ir vėl išminkau.

5. Tešlą padalinu į dvi dalis. Padarau kepaliukus ir dedu ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos.

6. Kepimo formą dedu į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepu apie 25-30 min., kol šiek tiek gražiai paruduoja, bet yra dar minkšti.

7. Iškepus kepaliukams leidžiu šiek tiek atvėsti ir supjaustau norimo dydžio lazdelėmis.

8. Tada vėl dėdu į orkaitę ir džiovinu 150 laipsnių orkaitėje apie 5-10 min, kol sausainukai šiek tiek sutvirtės.

Ir gardieji biskoti sausainukai pagaminti.

Galima laikyti net keletą savaičių, jų skonis nepakinta. O prie puodelio kavos ar arbatos bus visada puikus užkandis!




Nuotraukos Dovaldė Butėnaitė ir Inga Radzienė.

Peržiūrų: 87Komentarų: 0

Naujausi įrašai

Rodyti viską