Ieškoti

Imbierinis pyragas su apelsinais

Praėjusi pyragų diena man buvo dvigubai geresnė nei visada - išbandžiau naują receptą ir pasidalinau iškeptais pyragėliais gerumo akcijoje.

Pyragėliai iškepė labai skanūs, tokie meduoliški su imbieru ir apelsinu - kvepiantys kalėdomis. Man ir Donatui labai patiko tiek tekstūra, tiek skonis, tad manau kepsiu dar ne kartą.

Pasidalinsiu receptu ir su Jumis gal ir jūs spėsite išbandyti ir išsikepsite dar šioms žiemos šventėms gardų pyragą.

Aš kepiau mažiukus pyragėlius, kažkaip ši forma ir dydis man šiuo metu atrodo labai simpatiškai ir optimaliai. Pyragėliu gali pasimėgauti ir du žmonės, bet jeigu labai norisi deserto, žinoma įmanoma suvalgyti gardžiai ir vienam.



Pyragui reikės:

  1. 250 g miltų

  2. 1,5 a.š. kepimo miltelių

  3. 0,5 a.š. sodos

  4. 2 a.š. malto imbiero

  5. 1 a.v. apelsino žievelės

  6. 8 a.v. lydyto sviesto

  7. 250 g medaus

  8. 2 a.v. apelsinų sulčių

  9. 125 g pieno

  10. 2 kiaušinių

Gaminimo eiga:

  1. Miltus, kepimo miltelius, sodą, imbierą ir apelsino žievelę sumaišyti.

  2. Kitame dubenyje išplakti kiaušinius, tada sumaišyti juos su lydytu sviestu, apelsino sultimis, medumi ir pienu.

  3. Po truputi supilti į miltų mišinį. Viską gerai išmaišyti.

  4. Supilti paruoštą tešlą į kepimo formą (aš naudojau mažas formeles, bet galima naudoti vieną didelę) ir kepti 175 laipsnių orkaitėje apie 20-30 min arba kol medinis pagaliukas bus sausas.

  5. Iškepus išimti ir pilnai atvėsinti.



Filadelfijos sūrio kremas su apelsinais

  1. 300 g filadelfijos sūrio

  2. 150 g minkšto sviesto

  3. 60 g cukraus pudros

  4. 1 apelsino žievelės

Gaminimo eiga:

  1. Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukraus pudra iki baltumo. Įmaišyti filadelfijos sūrį ir apelsino žievelę, viską sumaišyti iki vientiso kremo.

  2. Sudėti į konditerinį maišelį ir išspausti ant atvėsusio pyrago.

Be kremo pyragas gali būti laikomas šaldytuve savaitę laiko ir išliks skanus. Su kremu skaniausias 2-3 dienas.



Receptas adaptuotas pagal twocupsflour.com

125 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską